Best gelezen

Iedere dag houden wij u op Vastgoedactueel.nl op de hoogte van het belangrijkste nieuws, speciaal geselecteerd voor woningmakelaars en andere residentiële vastgoedprofessionals. Schrijf u ook in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Hieronder vindt u de best gelezen berichten van de afgelopen weken.

Brancheorganisaties tegen wettelijke normen voor woningtaxaties

Volgens DNB is er bij woningtaxaties sprake van systematische overwaardering en zijn er twijfels over de onafhankelijkheid. De koopsom zou een te grote invloed hebben. De NVM, VBO Makelaar en VastgoedPro voelden zich genoodzaakt hier tegenin te gaan en kwamen met een gezamenlijke reactie.

Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

De Rijksoverheid gaat de salderingsregeling voor zonnepanelen ongewijzigd voortzetten tot 1 januari 2023. Dat hebben minister Wiebes en staatssecretaris Snel besloten. Tot 1 januari 2023 verandert er niets voor wie zonnepanelen heeft of overweegt die aan te schaffen.

Recordhoogte beleggingsvolume woningen in eerste kwartaal 2019

In de eerste drie maanden van dit jaar is in Nederland voor ruim 2,3 miljard euro geïnvesteerd in woningen. Dit is 158% meer dan in dezelfde periode vorig jaar (890 miljoen). Dit blijkt uit cijfers van internationaal vastgoedadviseur CBRE.

Elsevier Weekblad ging op zoek naar ‘de parels van de huizenmarkt’

In samenwerking met het Kadaster onderzocht Elsevier Weekblad de vierkantemeterprijzen van koophuizen per wijk, in alle 3.086 Nederlandse wijken. Het magazine ging bovendien speciaal op zoek naar populaire wijken waar de huizen nog ‘relatief betaalbaar’ zijn.

NVM-cijfers Q1 2019: 17% minder aanbod dan een jaar eerder

Waar eind 2018 nog een kleine plus in het woningaanbod zichtbaar was, is in het eerste kwartaal van 2019 een daling van het aantal te koop staande woningen zichtbaar. Dit blijkt uit cijfers van de NVM.

Vond u dit artikel interessant genoeg om te delen?