Best gelezen

Iedere dag blijven vastgoedprofessionals en andere residentiële woningmakelaars via de website Vastgoedactueel.nl op de hoogte van het belangrijkste nieuws, speciaal voor hen geselecteerd door de Vastgoed-redactie. Schrijf ook in op onze wekelijkse nieuwsbrief om niets van belang te missen! Hieronder de best gelezen berichten van de afgelopen weken.

Verkoop 12% lager, maar daling begon al voor corona-uitbraak

1 april - De verkoop van huizen is de afgelopen twee weken gedaald met 12 % in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal huizen dat in de verkoop gaat, is 9 % lager. Deze daling werd echter al in december ingezet en is dus niet alleen het gevolg van de coronacrisis. Makelaars lijken zich vooralsnog dan ook weinig zorgen te maken over de gevolgen van het coronavirus voor de huizenmarkt.

Banken: woningmarkt krijgt knauw door coronacrisis

7 april - Door de coronacrisis gaan de huizenprijzen volgend jaar dalen. Dat verwachten economen van ABN Amro in hun analyse van de woningmarkt. Dit jaar vlakt de prijsstijging van woningen af. De bankeconomen verwijzen naar een daling van het besteedbaar inkomen als gevolg van het aantal ontslagen. Dat heeft een negatief effect voor de hoogte van de potentiële hypotheek. Daarnaast verslechtert het inkomen door de stijgende hypotheekrente en dalende interesse van vastgoedbeleggers in de woningmarkt.

De Hypotheker: Nederlanders houden vertrouwen in de huizenmarkt

9 april - De coronacrisis verandert weinig aan het vertrouwen in de huizenmarkt. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek dat Markteffect heeft gehouden in opdracht van De Hypotheker. Drie kwart van de Nederlanders verwacht dat de vraag naar huizen onverminderd groot blijft, omdat er een groot tekort is.

Coronacrisis geeft kort schrikeffect op woningmarkt

20 april - Corona heeft nog geen grote effecten op de woningmarkt. Dat zegt het Kadaster. Het aantal woningzoekenden dat informatie opvraagt over een woning liep na de bekendmaking van de coronamaatregelen op 12 maart (week 11) in eerste instantie sterk terug, maar het aantal verkopen blijft redelijk gelijk.

Meer vraag vanuit de Randstad naar een woning op het platteland

15 april - Volgens de NVM gaan steeds meer mensen uit de Randstad op zoek naar een woning op het platteland. Dit schrijft de NVM in de publicatie ‘Vastgoedmarkt in beeld 2019’. De leegstand op het platteland neemt toe doordat steeds meer agrarische ondernemers stoppen. Dit biedt nieuwe kansen op het platteland voor de woningmarkt.

Vond u dit artikel interessant genoeg om te delen?