Best gelezen

Iedere dag houden wij u op Vastgoedactueel.nl op de hoogte van het belangrijkste nieuws, speciaal geselecteerd voor woningmakelaars en andere residentiƫle vastgoedprofessionals. Schrijf u ook in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Hieronder vindt u de best gelezen berichten van de afgelopen weken.

Ontbreken van energielabel levert voortaan direct een boete op

Per 3 juli 2019 is het boetebeleid bij het energielabel voor woningen veranderd. Woningverkopers krijgen direct een boete als het energielabel ontbreekt, terwijl het voorheen een voorwaardelijke geldstraf was. De boetebedragen gaan wel omlaag.

Onno Hoes nieuwe voorzitter van de NVM

Onno Hoes wordt per 1 augustus de nieuwe voorzitter van branchevereniging NVM. Hij volgt Ger Jaarsma op, die in een afscheidsinterview bekendmaakte dat het plan is dat de NVM doorgaat als coƶperatie.

Gemeente Den Haag koppelt inkomenseis aan middeldure huurwoningen

De gemeente Den Haag gaat inkomenseisen stellen in de vrije huursector. Wie meer verdient dan 57.000 euro (alleenstaanden) of 67.000 euro krijgt geen vergunning meer voor het betrekken van een huurwoning in de vrije sector, met een huur tussen de 720 euro en 951 euro per maand.

De gevolgen van het Klimaatakkoord voor huiseigenaren en huurders

Op 28 juni presenteerde het kabinet het Klimaatakkoord. Een belangrijk onderdeel van de gemaakte afspraken is de verduurzaming van woningen. Het kabinet wil huiseigenaren stimuleren om zelf maatregelen te nemen die hun woning duurzamer maken. Wat betekent dat voor huiseigenaren en huurders?

'2019 crisisjaar voor koopstarters'

De starter op de woningmarkt zit klem. Woningprijzen raken buiten bereik, de rek is uit de betaalmogelijkheden en er zijn steeds meer kopers met een groter budget. Vooral particulieren kopen woningen op voor verhuur. Dit stelt Paul de Vries van het Kadaster vast.

Vond u dit artikel interessant genoeg om te delen?