Best gelezen

Iedere dag blijven woningmakelaars en andere vastgoedprofessionals via de website Vastgoedactueel.nl op de hoogte van het belangrijkste nieuws, speciaal voor hen geselecteerd door de Vastgoed-redactie. Schrijf ook in op onze wekelijkse nieuwsbrief om niets van belang te missen! Hieronder de best gelezen berichten van de afgelopen weken.

NVM: prijsstijging koopwoningen grootste in 20 jaar

15 oktober - De gemiddelde verkoopprijs van een verkochte woning in Nederland is zeer sterk gestegen. Deze komt in het derde kwartaal van 2020 uit op € 354.000, een stijging van 11,6% ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit de NVM-kwartaalcijfers. Het is meer dan twintig jaar geleden dat de stijging van de huizenprijzen in een jaar tijd zo hoog was. Van een ‘coronadip’ is dus, net als in het vorige kwartaal, geen sprake. (foto: NVM)

Voorlopig geen daling huizenprijzen verwacht, Nederlanders nuchter over woningmarkt

8 oktober - Maar weinig Nederlanders maken zich zorgen over de huizenmarkt. Dat concludeert SNS bank op basis van een onderzoek onder 1.018 Nederlanders van 25 jaar en ouder. Er wordt voorlopig geen daling van de huizenprijzen verwacht. Een grote meerderheid (76%) zegt in het onderzoek van SNS een koopwoning nog steeds als een goede investering te zien. Ruim 40% van de Nederlanders zonder koopwoning heeft het gevoel ‘de boot te hebben gemist’. Ook ABN Amro is een stuk positiever over de Nederlandse woningmarkt. De bank stelt zijn ramingen voor de ontwikkeling van de woningmarkt naar boven bij.

Nieuw funderingslabel per juli 2021 in taxatierapport

19 oktober - Alle woningen in Nederland krijgen een funderingslabel waarmee de staat van de fundering wordt aangegeven. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma De Monitor. Het nieuwe label wordt vanaf juli 2021 opgenomen in het taxatierapport.

Starters profiteren niet; woningaanbod neemt sterk af

22 oktober - Starters profiteren nauwelijks van het feit dat meer woningen te koop werden gezet. Dat gaat namelijk vooral om relatief dure woningen. Het woningaanbod voor starters neemt amper toe sinds het begin van de coronacrisis. In vier op de vijf gemeenten zijn deze zomer minder woningen met een vraagprijs onder de € 250.000 te koop gezet in vergelijking met vorig jaar. Dit blijkt uit de twaalf regiorapportages van Dynamis over het derde kwartaal. (foto: Dynamis)

ASR introduceert Levensrente hypotheek

29 oktober - ASR biedt vanaf november een aflossingsvrije hypotheek aan met een levenslange rente. De zogeheten Levensrente hypotheek is bedoeld voor klanten die hun AOW-leeftijd bereikt hebben en de eventuele overwaarde van hun huis willen opnemen. Klanten behouden voor de rest van hun leven, zolang ze in de woning blijven wonen, deze lage rente en dus lage maandlasten.

Deel dit artikel: